בנסיון לשחזר מנה פשוטה ומדהימה, שנאכלה במסגרת ארוחה רומנטית במסעדה מעוצבת ומקסימה, צעדתי לי לשוק ורכשתי נתח של טונה אדומה טריה. המסעדה שעוצבה מלמעלה עד למטה עם תשומת לב לפרטים הקטנים כגדולים, משרה אווירה דרמטית, רומנטית על סף הקיטש. אני הרגשתי בסרט.
שמה של המנה היה טרטר טונה אך המראה היה יותר של קרפצ'ו. לשולחן הגיעה צלחת מלבנית שטוחה מרוצפת אריחים של מלבני טונה דקיקים ברוטב אסיאתי חריף וחמצמץ, ניתן היה לזהות את הג'ינג'ר, עשב הלימון ופלפל צ'ילי. את כל יתר המרכיבים ניתן רק לנחש.נתח פילה הטונה הטריה, חולק לשניים, בכדי שניתן יהיה לפרוס אותו למלבנים דקיקים. המלאכה לא היתה קלה. ורוב המלבנים התפרקו (להבא אנסה לפרוס לאחר הקפאה קצרה).
הרוטב:
נמזג בחלקו על הצלחת ובחלקו על מרצפות הטונה מעל.
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
1 גבעול עשב לימון קצוץ
חצי פלפל צ'ילי קצוץ
1/4 כוס כוסברה טריה קצוצה(לי לא היה, נשכחה בשוק)
2 כפות חומץ אורז
1 כף שמן שומשום
1 כף מירין
1 כף רוטב דגים
בשלב זה מומלץ לטעום ולתקן תיבול
לפרוס, לתבל, להמתין כרבע שעה לאכול.
4 תגובות:
ציפיתי למתכונים לקראת יום העצמאות
נראה ממש טעים (שלא לדבר על זה שקרפצ'ו זו תמיד מנה יפייפיה).
סיקרנת אותי לגבי המסעדה, אני מניחה שהשמטת את השם בכוונה אבל לדעתי זו די מחמאה למסעדה.
...פשוט לא מספיקה, מממהרת, מבשלת, רצה, אופה, מחג לחגיגה, שוב רצה וממהרת נורא. מקווה שיהיה חג שמח גם בלי "חדשות"... אני מכינה ברד אשכוליות, המבורגר ולחמניות המבורגר תוצרת בית
חג שמח
הי עינת,
תודה, קטונתי. המסעדה אכן מופלאה (Bon, paris) אפשר להכנס לאתר שלה ולהתרשםםםם...
הוסף רשומת תגובה