29 אפריל, 2010

ממשיכה לדוג

ממשיכה לנסות ולשחזר מנות נפלאות, מארוחה רומנטית במסעדה מעוצבת, שנאכלו אך לא מזמן. בפרק הקודם ניסיתי כוחי בטונה והפעם מנסה לשחזר, מנת סי באס ברוטב טום יאם.
נראה שחלק מאותה הנאה גדולה מאותה סעודה, נעוץ באלמנט ההפתעה. כאשר סעדנו באותה מסעדה, לא ידענו למה לצפות. אמנם חרשנו את אתר המסעדה ברשת, מבעוד מועד. קראנו את התפריט, העמקנו לחקור את המנות, בחנו את עיצוב הפנים ועדין הכל נראה שונה במציאות (הלא מקוונת). המנות שנבחרו לאחר היסוסים רבים, נקראו פשוטות, אוריינטליות ומוכרות, אך נטעמו בטעמים חדשים עם "נגיעות" ו"קריצות" של טוב טעם, חדשני...
אפשר היה להמשיך עד אין, אך המילים רק מורידות מהחוויה, שמרגע שעלתה על הכתב, רק הולכת ומתמוססת.


סי באס ברוטב "טום יאם"
אולי לא בדיוק כמו זו מהמסעדה, אבל הוכרזה כמנה מנצחת מאחרון הצעירים ועד לראשון המבוגרים. נזללה בשקיקה ולא נודעה
לדג המאודה:
2 פילה דג סי באס ללא העור(לבראק)
למשרה:
2 כפות מיסו לבן
2 כפות רוטב צ'ילי
2 כפות רוטב סויה
לרוטב בסגנון טום יאם:
200 מ"ל מים רותחים
שקית אבקת קרם קוקוס
1 כף עשב לימון קצוץ (הגבעול לא הענפים)
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד
1 כף כורכום
2 עלי כפיר ליים
2 פרוסות שורש גלנגל
1 כף משחת קארי אדומה
2 כפות רוטב דגים
משרים את הדגים במשרה בין חצי שעה, למספר שעות (במקרר). להכנת הרוטב, מערבבים את כל המרכיבים בסיר, מתקנים תיבול ומבשלים על סף רתיחה כ15 – 30 דקות לצמצום הרוטב.
מניחים את הדגים בסלסילת אידוי (או מסננת קוסקוס) על מצע של חסה (כדי שלא ידבקו). מאדים מעל מים רותחים עם מעט מלח כ10 דק'. כאשר הדג הלבין בתוכו, יודעים שהוא מוכן.
מעבירים לכלי הגשה, מכסים ברוטב ואוכלים, רצוי עם אורז כמכבה שריפות.

Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה

2 תגובות:

דורון אמר/ה...

איזה יופי,
האם יש לך KAFFIR LIME טרי?

nt אמר/ה...

שלום לך, טוב שיש אוכל... העלים קפואים. בדרך כלל משתמש בעלים יבשים מהצרכניה (ממדפי האוכל ללקוחות התאילנדים שם גם יש גלנגל ואבקת קרם/חלב קוקוס). אבל לא מזמן, זכיתי לקבל מאחד ממכרי עלים קפואים. לא הבחנתי בהבדל בטעם.