10 אוקטובר, 2011

נודל'ס

כבר אמרנו שלא כמו אצלינו, ישנם שדות תעופה רבים בהם האוכל טעים ואף למעלה מזה. כך גם במקרה של הטרמינל של הונג קונג. שם לאחר שסימנו לצפות ברב המג שפתח נודלס במיומנות ראויה להערצה וסחרר אותנו עד עילפון, מיהרנו להזמין מרק עם נודלס. שלי היה טעים אך סתמי, מרק ירקות עם נודלס. הילדים לעומת זאת הגדילו לבחור והזמינו מרק עוף בקארי. במרק העוף, היו כמובן חתיכות עוף וגם תפוחי אדמה, טופו מוקפץ ונודלס. המרק תובל בחלב קוקוס, שורש גלנגל ועלי קארי, עלים מעץ הקארי הידוע גם בכינוי, מוריית קוניג.
לכבוד ראש השנה, זכיתי לקבל עץ קארי קטן. לעלי הקארי ניחוח מבושם המזכיר במשהו את הפיטנגו. אין ספק שהם משדרגים את התבשיל, אבל אפשר גם בלעדיהם.


מרק עוף בקארי
1/2 ק"ג קוביות פרגיות עוף
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 כוס קרם קוקוס*
2 כפות שמן
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
2 פרוסות שורש גלנגל מיובש
1 ענף עשב לימון קצוץ
3 עלי כפיר ליים
2 כפיות כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית הל
1 כפית כוסברה
מלח
כפית גדושה משחת קארי אדום חריף / משחת טום יאם
או פלפל צ'ילי קצוץ
אפשר גם:
2 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים
חופן שעועית ירוקה עדינה
אטריות אודון או כל נודלס פשוט לא אטריות ביצים.
* (60 גרם אבקת חלב / קרם קוקוס מומסת ב80 מ"ל מים)
מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים מספר שניות, עד שניחוח התבלינים עולה מהסיר. מוסיפים את הג'ינג'ר ומערבבים מספר שניות. מוסיפים את העוף ומערבבים עד שכולו מכוסה בתבלינים. מוסיפים מים כ3 כוסות עד שכל העוף מכוסה. מוסיפים כל היתר פרט לחלב הקוקוס, מכסים ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוסיפים את חלב הקוקוס, מתקנים תיבול ומבשלים עוד 5 דקות בבעבוע קל.
מבשלים את הנודלס 3 -5 דק' בהתאם לעובי, שוטפים היטב ומיבשים במסננת.
שמים מעט נודלס בכל קערה ומעל את המרק.


נודל'ס רב מג בפעולה:


תגובה 1:

גלים אמר/ה...

טוב, המרק נראה פשוט תאווה לחיך. עכישו כל מה שבא לי זה מרק עם אטריות וכיסונים אסייתי וחם.