קרמזעלך או קרימזלים
קציצות / לביבות מתוקות ממצות. נסיון לשחזר מתכון שמקורו כנראה מיהדות גרמניה, הייקים.
את המתכון מצאתי באתר מש@וחה .
3 מצות
2 ביצים
3 כפות סוכר
3/4 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 תפוח עץ מגורד גס
1/3 כוס שמנת 32% / 38%
1 - 2 כפות קמח מצה
אבקת זנגביל (ג׳ינג׳ר)
קינמון
שוברים המצות לקערה. מוסיפים מים רותחים וממתינים שיספו ויתרככו. מוסיפים יתר המרכיבים ומכניסים למקרר לשעה.
קורצים מהעיסה לביבות ומטגנים בחמאה עם מעט שמן.
כרמזלך - פסח 2017
3 ביצים מופרדות
3מצות
1/3 כוס סוכר
חופן אגוזי מלך
חופן צימוקים בהירים
3 כפות שמנת מתוקה
1/3 כוס קמח מצה או כמה שצריך
מעט מלח
קנמון
אבקת זנגביל
מפוררים המצות ומשרים בכחצי כוס מים רותחים, כ10 דק׳. מוסיפים מלח וזנגביל.
מוסיפים שמנת, צימוקים, אגוזי מלך, חלמונים. מקציפים החלבונים עם הסוכר. מקפלים הכל יחד ומוסיפים קמח מצה לקבלת עיסה רכה.
מטגנים במחבת פנקייקס (מרוחה במעט חמאה, אם צריך)
שוברים המצות לקערה. מוסיפים מים רותחים וממתינים שיספו ויתרככו. מוסיפים יתר המרכיבים ומכניסים למקרר לשעה.
קורצים מהעיסה לביבות ומטגנים בחמאה עם מעט שמן.
כרמזלך - פסח 2017
3 ביצים מופרדות
3מצות
1/3 כוס סוכר
חופן אגוזי מלך
חופן צימוקים בהירים
3 כפות שמנת מתוקה
1/3 כוס קמח מצה או כמה שצריך
מעט מלח
קנמון
אבקת זנגביל
מפוררים המצות ומשרים בכחצי כוס מים רותחים, כ10 דק׳. מוסיפים מלח וזנגביל.
מוסיפים שמנת, צימוקים, אגוזי מלך, חלמונים. מקציפים החלבונים עם הסוכר. מקפלים הכל יחד ומוסיפים קמח מצה לקבלת עיסה רכה.
מטגנים במחבת פנקייקס (מרוחה במעט חמאה, אם צריך)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה