21 יולי, 2012

חם...

כמה חם... למי יש חשק לאכול? למי יש כח לבשל? אז כל השבוע אכלנו פרוסות לחם קלוי עם ריקוטה וירקות קלויים בסגנון רטטוי. לפעמים גיווננו עם אטריות אודון קרות ברוטב שומשום.
אתמול הגדלנו לעשות ואכלנו האגן דאז מכל הסוגים וכל המינים, רק האגן דאז. כנראה שזה לא מספיק, כי חלק מבני הבית התלוננו על רעב, שקפץ עליהם בשעות הלילה.
כריך "אנטיפסטי": לחם קסטן קלוי עם גבינת ריקוטה וירקות קלויים בסגנון רטטוי
לחם קסטן מבוסס על מתכון לחם שיפון וקמח מלא, רק נאפה בתבנית קסטן. מעולה לכריכים, לטוסטים ולארוחת קיץ המשובחת - כריך "אנטיפסטי".


לרטטוי
3 חצילים צרים וקלילים, קלופים בפסים
4 קישואים קלופים
5 עגבניות מוצקות
(אפשר גם פלפלים ובצל סגול)
מלח
אורגנו
שמן זית
1/3 כוס רוטב עגבניות
פורסים את הירקות לפרוסות בעוהי 1 - 11/2 ס"מ. מסדרים בתבנית, מרוססת בשמן זית. מרססים מעל בשמן זית, ממליחים ומפזרים אורגנו. אופים בחום של 220 מע' כשעה וחצי. מפזרים מעל רוטב עגבניות מדולל, מכסים ברדיד אלומניום ואופים עוד כ40 דק'.
טעים חם, קר, פושר, עם גבינה, עם פסטה...


08 יולי, 2012

עונת הטאפאס חוזרת


חשבתי שזה כבר לעולם לא יקרה. חשבתי שהסגנון השתנה ועברתי מטאפס לארוחות מסודרות של מספר מנות מוגשות על צלחות אישיות.
... ואז הגיע הקיץ במלוא עוצמתו: החום, הלחות והחשק לטאפאס: מילאנו עלי גפן, מילאנו חזות עוף, מילאנו פרגיות של עוף, הקפצנו פלפלי פדרון בשמן זית, קלינו סלק במשך שעות רבות בתנור, קצצנו משמשים והוספנו לסלט תרד, קלינו חצילים, כדררנו כדורי בשר בסגנון יפני, כבשנו סלמון, צרבנו טונה, הרכבנו "דאקוס" הוספנו מעט גבינות... פתחנו בקבוק של יין לבן וצונן, יצאנו למרפסת המהבילה ואכלנו טאפאס!


עלי גפן ממולאים
מבוסס על המתכונים של "ארנה ואלה" ולימור לניאדו תירוש.
למילוי:
11/2 כוסות אורז עגול
שמן זית
1/4 בצל קצוץ
10 משמשים מיובשים קצוצים
1/3 כוס חמוציות מיובשות
מלח
שמיר קצוץ
כוסברה קצוצה
קינמון
פלפל אנגלי טחון
הל
לבישול:
1 לימון פרוס דק
1 עבנייה פרוסה דק
10 משמשים מיובשים
10 עגבניות שרי חצויות
2 כפות רסק עגבניות
פלפל אנגלי טחון
2 - 3 כוסות מים רותחים
מלח
חמאה
חולטים את האורז 5 דק' במים רותחים. מסננים, שוטפים במים קרים ומייבשים. מטגנים עד שקיפות את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את האורז, המיובשים והתבלינים.
עלי גפן טריים חולטים במים רותחים. עלי גפן משומרים שוטפים במים קרים. מניחים את העלה עם הנימים כלפי מעלה, ממלאים ומקפלים כמו בלינצ'ס תוך הידוקץ
משמנים את הסיר בשמן זית, מניחים את פרוסות הלימון, מעל את פרוסות העגבנייה, מניחים את עלי הגפן הממולאים בצפיפות. מערבבים את רסק העגבניות עם המים, פלפל אנגלי ומלח. יוצקים מעל עלי הגפן ומוסיפים את המשמשים והעגבניות.
מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים 11/2 שע' בבעבוע קל. מפזרים מעל מעט חמאה ומבשלים 10 דק נוספות.
אוכלים צונן, אם יש סבלנות.
      הוגש עם יוגורט בתוספת מלח גס, נענע ודבש.

חזה עוף (שניצל) או סטייק פרגיות (עדיף) ממולאים
מכינים את אותו מילוי של עלי הגפן. משטחים את השניצל או הפרגית כמה שיותר בעזרת פטיש שניצלים כמובן. ממלאים ומגלגלים ל"רולדות" קטנות.
מחממים מעט שמן בסיר וצולים את הרולדות היטב מכל הכיוונים. מוצאים, מרפדים הסיר בלימון ועגבניה. מניחים מעל את העוף הממולא, מניחים בצד את שאריות המילוי. ממשיכים כמו בעלי הגפן.
לסטייק פרגיות יספיקו כ40 דק' בישול, חזה העוף מעט יותר. ב10 הדק' האחרונות של הבישול, אפשר להוסיף שעועית ירוקה.