הספר: Harumi's Japanese Home Cooking , Harumi Kurihara.
והרי עוד שני יפנים בקצרה.
רצועות בקר בסגנון יפני
החלק הלבן של שני בצלים ירוקים, פרוס דק
1/2 כוס נבטי חמנייה / ארוגולה / תרד
1 כוס אטריות צלופן (שעועית)
1 חבילה פטריות אנוקי
250 גרם בשר בקר פרוס דק (אני השתמשתי בשאריות הפילה לקרפצ'ו)
2 כפות מירין
1 כפית סוכר
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סאקה
להגשה: אורז יפני עגול מבושל
משרים את אטריות השעועית במים רותחים, מספר דקות, עד שיתרככו.
במחבת כבדה מחוממת , מבשלים קלות את הבצל ומיד את הבשר. אני השתמשתי במחבת הwoll שלי ולכן ריססתי במעט שמן זית, רק בשביל הטעם. מוסיפים את המירין, הסוכר, הסאקה והסויה. מוסיפים את האטריות, הפטריות והנבטים / תרד. ממשיכים לבשל מספר דקות.
מגישים על קערה של אורז חם.
החלק הלבן של שני בצלים ירוקים, פרוס דק
1/2 כוס נבטי חמנייה / ארוגולה / תרד
1 כוס אטריות צלופן (שעועית)
1 חבילה פטריות אנוקי
250 גרם בשר בקר פרוס דק (אני השתמשתי בשאריות הפילה לקרפצ'ו)
2 כפות מירין
1 כפית סוכר
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סאקה
להגשה: אורז יפני עגול מבושל
משרים את אטריות השעועית במים רותחים, מספר דקות, עד שיתרככו.
במחבת כבדה מחוממת , מבשלים קלות את הבצל ומיד את הבשר. אני השתמשתי במחבת הwoll שלי ולכן ריססתי במעט שמן זית, רק בשביל הטעם. מוסיפים את המירין, הסוכר, הסאקה והסויה. מוסיפים את האטריות, הפטריות והנבטים / תרד. ממשיכים לבשל מספר דקות.
מגישים על קערה של אורז חם.
מאחר והתעכבתי מעט נוסף מתכון ל
סלמון טריאקי
700 גרם סלמון טרי פרוס לפרוסות בעובי של כ2ס"מ
טריאקי
טריאקי שומשום
רוטב סויה
להגשה: אורז עגול מבושל
כחצי שעה לפני הארוחה, משרים את הסלמון ב3 כפות רוטב טריאקי 2 כפות רוטב טריאקי שומשום ו 3כפות רוטב סויה.
מחמים מחבת כבדה, רצוי כזו שלא צריך להשתמש בה בשמן. צולים את הסלמון כ 2 דקות מכל צד. סה"כ כ4 דקות. מאחר והסלמון טרי, זה לא נורא אם יישאר מעט נא במרכז. עדיף לא לצלות יותר מדי, כדי לא לייבש את הסלמון.
אפשר להוסיף ב2 הדקות האחרונות חופן נבטי חמנייה.
לאכול עם אורז עגול מבושל.
Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה
סלמון טריאקי
700 גרם סלמון טרי פרוס לפרוסות בעובי של כ2ס"מ
טריאקי
טריאקי שומשום
רוטב סויה
להגשה: אורז עגול מבושל
כחצי שעה לפני הארוחה, משרים את הסלמון ב3 כפות רוטב טריאקי 2 כפות רוטב טריאקי שומשום ו 3כפות רוטב סויה.
מחמים מחבת כבדה, רצוי כזו שלא צריך להשתמש בה בשמן. צולים את הסלמון כ 2 דקות מכל צד. סה"כ כ4 דקות. מאחר והסלמון טרי, זה לא נורא אם יישאר מעט נא במרכז. עדיף לא לצלות יותר מדי, כדי לא לייבש את הסלמון.
אפשר להוסיף ב2 הדקות האחרונות חופן נבטי חמנייה.
לאכול עם אורז עגול מבושל.
Print Page - להדפסת פוסט זה בלבד, יש להכנס לפוסט לפני ההדפסה
3 תגובות:
עם כינור, בלי כינור, זה לא חשוב, העיקר שזה טעים כמו שזה יפה.
חיבוק גדול
ארי
או שאנחנו פה מלאים בעצמינו, או שזה באמת טעים. אנחנו בעטרף ושאריות, אין. היפני הזה כבש אותנו, אנחנו באובססיה.
ושוב תודה, תודה, תודה על כל החום והאהבה שאת מרעיפה. חיבוק גדול ואמיץ בחזרה.
וואו איך שזה נראה טעים ומגרה.
הוסף רשומת תגובה