10 אוקטובר, 2011

נודל'ס

כבר אמרנו שלא כמו אצלינו, ישנם שדות תעופה רבים בהם האוכל טעים ואף למעלה מזה. כך גם במקרה של הטרמינל של הונג קונג. שם לאחר שסימנו לצפות ברב המג שפתח נודלס במיומנות ראויה להערצה וסחרר אותנו עד עילפון, מיהרנו להזמין מרק עם נודלס. שלי היה טעים אך סתמי, מרק ירקות עם נודלס. הילדים לעומת זאת הגדילו לבחור והזמינו מרק עוף בקארי. במרק העוף, היו כמובן חתיכות עוף וגם תפוחי אדמה, טופו מוקפץ ונודלס. המרק תובל בחלב קוקוס, שורש גלנגל ועלי קארי, עלים מעץ הקארי הידוע גם בכינוי, מוריית קוניג.
לכבוד ראש השנה, זכיתי לקבל עץ קארי קטן. לעלי הקארי ניחוח מבושם המזכיר במשהו את הפיטנגו. אין ספק שהם משדרגים את התבשיל, אבל אפשר גם בלעדיהם.


מרק עוף בקארי
1/2 ק"ג קוביות פרגיות עוף
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 כוס קרם קוקוס*
2 כפות שמן
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
2 פרוסות שורש גלנגל מיובש
1 ענף עשב לימון קצוץ
3 עלי כפיר ליים
2 כפיות כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית הל
1 כפית כוסברה
מלח
כפית גדושה משחת קארי אדום חריף / משחת טום יאם
או פלפל צ'ילי קצוץ
אפשר גם:
2 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים
חופן שעועית ירוקה עדינה
אטריות אודון או כל נודלס פשוט לא אטריות ביצים.
* (60 גרם אבקת חלב / קרם קוקוס מומסת ב80 מ"ל מים)
מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים מספר שניות, עד שניחוח התבלינים עולה מהסיר. מוסיפים את הג'ינג'ר ומערבבים מספר שניות. מוסיפים את העוף ומערבבים עד שכולו מכוסה בתבלינים. מוסיפים מים כ3 כוסות עד שכל העוף מכוסה. מוסיפים כל היתר פרט לחלב הקוקוס, מכסים ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוסיפים את חלב הקוקוס, מתקנים תיבול ומבשלים עוד 5 דקות בבעבוע קל.
מבשלים את הנודלס 3 -5 דק' בהתאם לעובי, שוטפים היטב ומיבשים במסננת.
שמים מעט נודלס בכל קערה ומעל את המרק.


נודל'ס רב מג בפעולה:


05 אוקטובר, 2011

שאריות ורטרו...

השם קציצות אורז, מטעה ומעליב אך הכי קולע. כשמצאנו עצמנו שוב עם סיר מלא שאריות אורז, שבושל בסגנון יפני הבנו ששוב הערכנו לא נכון את היכולת של הסועדים. אבל כאשר טורחים ושוטפים אורז ומשרים אותו ומבשלים אותו במדידת זמנים מדויקת, יהיה זה טיפשי לעשות זאת עם כוס אורז אחת. אז הכנתי שלוש כוסות אורז, שזה באמת הרבה מעבר לנדרש. וכך למזלנו הטוב נותרנו עם סיר מלא אורז מבושל.
והרי אורז טוב, שעמלנו שעות רבות על בישולו מן הראוי שינוצל בצורה טובה. וכך הגינו מאכל חדש המבוסס על מאכל ישן או שניים ליתר הדיוק. כדורי אורז (ארנצ'יני או סופלי) איטלקיים וקציצות אורז עם ביצה שאמי הייתה מכינה משאריות האורז שלה.
התוצאה, להפתעתנו, הייתה טעימה ומפעימה הרבה מעבר לצפוי. בתוספת של עדשים הייתה גם מאד מזינה. אז עשינו את הלא יאומן ויצרנו ארוחת שאריות מזינה ואפילו טעימה.
ועכשיו לעניין הרטרו: בכדי לקרוץ "קציצות" מושלמות במראה המבורגר, נעזרתי בכלי שירשתי מאמי וסבתי. כלי שהגיע עם מטחנת הבשר האגדית מתוצרת Moulinex. רוויתי נחת מהשימוש המוצלח ומהנוסטלגיה שעטפה אותי והרגשתי כאילו ירדה עלי השכינה בכבודה ובעצמה.





"קציצות" אורז
כ3 כוסות שאריות קרות של אורז מבושל
3 כפות שמנת 38%
כ 100 גרם מוצרלה מגורדת של גד
2 כפות אבקת מרק פטריות או
פטריות מיובשות קצוצות
1 ביצה
פלפל שחור גרוס
מערבבים יחד ויוצרים "קציצות" / "המבורגר. מחממים מחבת עם מעט שמן או חמאה. אני השתמשתי במחבת הwoll שלי אז מרחתי מעט שמן זית עם מגבת נייר, רק בשביל הטעם. מטגנים עד השחמה משני הצדדים ואוכלים עם עגבניות קצוצות דק מתובלות בשמן, מלח ואורגנו או עם עדשים מבושלות מתובלות בחמאה, כמון וכוסברה התבלין והטרייה. ואפשר גם כפית קרם פרש מלמעלה.