30 ינואר, 2013

בראנץ' לחברים או קייטרינג לאירועים קטנים

זה היה קצת מלחיץ / מחייב. פחדתי לאכזב.
הגיתי תפריט חצי חלבי וחצי טבעוני בשביל בן הזוג.
הבשר והדגים נפסלו על הסף.
שיניתי את התפריט.
עשיתי נסיונות...
עדכנתי את התפריט...
עשיתי קניות.
התחלתי בהכנות כי הכל היה תוצרת עצמית. אז התחלתי  עם  גבינת עיזים, פסטו ועגבניות מיובשות.
המשכתי עם הטראפלס ומבחר עוגיות.
אחר כך קרקר פרמזן, הלחם וכל השאר... בקיצור היו הכנות.
ושוב הוספתי לתפריט, שיניתי והרחבתי, עד לדקה ה90. אז גם גויוסו כל בני הבית לקחת חלק וזה היה החלק הכי מהנה, סוג של גיבושון.

קרקר פרמזן | כריכוני לחם שיפון עם גבינת עיזים, פסטו, עגבניות מיובשות | כריכוני פוקצ'ה, פסטו, אבוקדו, עגניות שרי מיובשות ועלי מיקרו | קיש אישי עם בטטה ועלי מיקרו | קיש אישי עם חצילים | עלי אורז ממולאים באטריות צלופן, אבודקו, אפונת שלג, מלפפון ופטריות יער בטריאקי | חטיף אצה עם אורז אספרגוס ועגבניות מיובשות | ראפ סויה בטעמים עם אורז ואספרגוס | חטיפי כרובית עם טחינה, זרעי עגבניה, ושמיר | קעריות מלפפון עם טאבולה | טראפלס שוקולד פטל | חיתוכיות ריבת משמש טבעוניות | מאפינס שוקולד טבעוני | עוגיות אגודל | אלפאחורס | נשיקות עם ריבת פירות יער











23 ינואר, 2013

"טביעת אגודל"

כמו בכל שנה, גם השנה הגיעה העונה של אובססית העוגיות. ביסקוטי, אלפאחורס (מתכון חדש בקרוב), נשיקות, ועוגיות "טביעת אצבע" (Thumbprint) מכאן, עם קונפיטורת פטל של St. Dalfour כמובן. בקרוב עוד כמה עוגיות יצטרפו למבחר האובססיה של 2013.


90 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות שמן
משחת וניל
11/2 כוסות קמח
1/4 כוס קורנפלור
1 כפית א. אפיה
מעט מלח
ריבה / קונפיטורה

לחמם תנור ל180 מע'. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לערבל חמאה עם סוכר לקבלת מרקם אורירי. מוסיפים ביצה שמן ווניל. מערבבים את המרכיבים היבשים ומוסיפים למקסר.
מגלגלים כדורים בגודל 2 - 3 ס"מ מניחים בצורה מרווחת על תבנית עם נייר אפיה. "מועכים" גומה בעזרת אגודל, שמים ריבה / קונפיטורה לפי הטעם, אני שמתי מעדן פטל.
אופים כ10 - 15 דק' מצננים על גבי רשת

עלים ירוקים

כבר ניסיתי את כולם (טוב כמעט כולם) ואף אחד לא מגיע לקרסוליים של העלים הירוקים, עלי המיקרו, החסה, גרגיר הנחלים, התרד (!), הפאק צ'וי... של רעננים. אז נכון שאני מכירה את מי שמגדל אותם, אבל מה לעשות הם העלים הכי טעימים שטעמתי. טריים, רעננים, קריספיים, עשירים בטעם...
המתכון לבאגט המושלם - בקרוב!



11 ינואר, 2013

טורטליני בטטה / דלעת

פשוט, פשוט וטעים. קצת עבודה, אבל שווה כל ביס ואת התואר הכל כך קלישאתי "אוכל מנחם". עומד בכבוד לצד הפירה, בלינצ'ס תפוחי אדמה וכיסונים.

טורטליני טרי במילוי בטטה ומסקרפונה ברוטב חמאה ומרווה
200 גרם קמח רגיל
200 גרם קמח פסטה
מעט מלח
4 ביצים
לשים לבצק גמיש, מוסיפים מעט מים במידת הצורך. עוטפים בנילון נצמד ומחכים כחצי שעה.
3 בטטות בינוניות
150 גרם מסקרפונה
מלח, פלפל לבן
מבשלים את הבטטות במיקרו בקליפתן. מועכים את תוכן הבטטה ומערבבים עם המסקרפונה.
מרדדים את הבצק עד לשלב 6 (מתוך 9) במכונת הפסטה. מחלקים לרבועים 6/6 ס"מ וממלאים. מקפלים למשולש ומחברים קודקודים לצורת "כתר"
חמאה
מרווה טרייה
מלח
ממיסים חמאה עם מרווה ומוסיפים מים לפני שהחמאה מתחילה להשחים. מצמצמים מעט את המים.

ריבולטה, הגרסה המוקמית

ריבולטה, הגירסה המקומית של מה שיש בבית פחות או יותר
דלעת
גזר
עגבניה
קולורבי
זוקיני
תפוחי אדמה
עלי סלרי
2 - 3 כפות רוטב עגבניות
1/3 כוס גריסים
מלח
אורגנו
עלי דפנה
פלפל אנגלי
לחתוך את הירקות לחתיכות גדולות. לקלות מעט את הירקות בשמן זית. לכסות במים או בציר ולבשל עד שטעים :)
להעביר לסיר אחר את הכמות אותה רוצים לאכול בארוחה ולהוסיף כ2 פרוסות לחם לסועד. להפתר מרוב הקרום של הלחם. לבשל עוד כמה דקות עד שיתקבל מרק / נזיד סמיך. להגיש עם מעט שמן זית ורוזמרין.